Καταστροφείς αγριόχορτων Κατηγορίες

Σύγχρονη διαχείριση αγριόχορτων με καταστροφείς.

Η μέθοδος διαχείρισης των αγριόχορτων με ομοιόμορφο ύψος κοπής 7 - 16 cm είναι η πιο σύγχρονη άποψη και από πλευράς γεωτεχνικής έρευνας και από πλευράς προστασίας του περιβάλλοντος αλλά και τα οικονομικά στοιχεία είναι υπέρ αυτής της μεθόδου. Με το ομοιόμορφο ύψος 7 - 16 cm διαφυλάσσεται το κορυφαίο μερίστωμα των ψυχανθών αλλά και άλλων χαμηλής ανάπτυξης ζιζανίων. Η χαμηλότερη κοπή ευνοεί τα αγρωστώδη εις βάρος των άλλων ζιζανίων. Για την μέθοδο αυτή είναι βασικό τα μηχανήματα κοπής που χρησιμοποιούμε να ψιλοτεμαχίζουν και να ομοιοκατανέμουν  το κομμένο χόρτο πάνω στο χόρτο το οποίο έχει μείνει άκοπο.

Έτσι είναι εύκολο με αερόβια ζύμωση το κομμένο χόρτο να μετατρέπεται εύκολα σε οργανική ουσία.

ΠΡΟΣΟΧΉ! Είναι λάθος πρακτική το κόψιμο των αγριόχορτων σύριζα (πολύ κοντά στην επιφάνεια του εδάφους) και επίσης λάθος πρακτική η καταπολέμηση των αγριόχορτων με φρεζάρισμα. Δεν πρέπει να αφήνουμε τα χόρτα να ξεπερνούν τα 25 cm ύψος, η δε λογική συχνότητα κοπής που εξαρτάται από τα τοπικά δεδομένα είναι 3 - 5 φορές το έτος.

Πλεονεκτήματα διαχείρισης αγριόχορτων μόνο με κοπή:

  1. Αποφεύγεται τελείως η χρήση ζιζανιοκτόνων φυτοφαρμάκων.
  2. Το κομμένο χόρτο μετατρέπεται σε χλωρή λίπανση για τον οπωρώνα και παράλληλα δεν καταστρέφονται ωφέλιμα έντομα και μικροοργανισμοί.
  3. Η συνέχιση της ύπαρξης τάπητα με ζωντανά αγριόχορτα αυξάνει την ικανότητα του εδάφους για να απορρόφα νερό. Μειώνει την συμπίεση και προστατεύει το έδαφος από την διάβρωση.
  4. Ο πράσινος τάπητας απορροφά την ηλιακή ακτινοβολία και δημιουργεί δροσερό μικροκλίμα στην περιοχή κατά τους θερινούς μήνες.
  5. Εφαρμόζοντας αυτή την μέθοδο διαχείρισης αγριόχορτων μειώνονται οι πιθανότητες έναρξης και εξάπλωσης πυρκαγιάς.
  6. Η συχνή κοπή των αγριόχορτων στο ύψος που προτείνουμε αλλάζει τον τρόπο που αναπτύσσονται  τα αγριόχορτα, αποτρέπει το φύτρωμα νέων ζιζανίων και λειτουργεί ευνοϊκά για τα ζιζάνια που έχουν οριζόντια ανάπτυξη εις βάρος των επιθετικών ζιζανίων με μεγάλο ύψος και γρήγορη ανάπτυξη.
Αποτελέσματα 1 - 6 από 18Show:     Items Per Page
Αποτελέσματα 1 - 6 από 18Show:     Items Per Page