Αεριστήρες χλοοτάπητα Κατηγορίες

Ο αερισμός είναι απαραίτητη εργασία για όλα τα είδη του χλοοτάπητα. Με την λέξη αερισμό εννοούμε δύο διαφορετικές κατηγορίες αερισμού οι οποίες εκτελούνται από διαφορετικά μηχανήματα και επιδρούν σε διαφορετικής φύσης προβλήματα. Οι κατηγορίες αυτές είναι ο επιφανειακός αερισμός και ο βαθύς αερισμός.

1. ΕΠΙΦΑΝΕΙΑΚΟΣ ΑΕΡΙΣΜΟΣ (ξάρισμα, κάθετη κοπή, scarification - dethatch). Ο επιφανειακός αερισμός χωρίζεται σε δύο υποκατηγορίες:

 • Επιφανειακή καταστροφή του σάπιου συμπιεσμένου χόρτου που υπάρχει στην βάση των φυτών (thatch) και γίνεται με δύο τύπους μηχανημάτων είτε με συρμάτινα δάκτυλα με έλασμα είτε με σκούπα συνθετικών ινών.
 • Επιφανειακές τομές με λεπίδες που κυμαίνονται από 5 - 25 mm. Ο επιφανειακός αερισμός απομακρύνει νεκρά τμήματα φυτών, αερίζει τη ρίζα, βελτιώνει την άρδευση και έτσι δημιουργεί τις βασικές προϋποθέσεις για έναν εύρωστο και υγιή χλοοτάπητα.

Είναι απαραίτητο να εκτελείται νωρίς την άνοιξη αλλά συνιστάται και για τέλη φθινοπώρου και αρχές καλοκαιριού.

2. ΒΑΘΥΣ ΑΕΡΙΣΜΟΣ ΧΛΟΟΤΑΠΗΤΑ. Ο βαθύς αερισμός είναι απαραίτητος για γήπεδα με χλοοτάπητα και επαγγελματικούς χώρους που έχουν πρόβλημα στράγγισης (νεροκρατούν) και συμπίεσης. Με τον βαθύ αερισμό δεν αυξάνεται μόνο η στράγγιση αλλά δημιουργείται αποσυμπίεση και έχουμε πολύ καλύτερη ανάπτυξη της ρίζας μέσα στις οπές που δημιουργούνται. Οι εργασίες αυτές πρέπει να προηγούνται της επισποράς.

Τα μηχανήματα στον βαθύ αερισμό κατατάσσονται στις παρακάτω κατηγορίες:

 • Μηχανήματα με συμπαγή καρφιά για πολύ βαθύ αερισμό για άμεση βελτίωση της υποστράγγισης και αποσυμπίεση. Βάθος εργασίας 12 - 30 cm, πάχος καρφιού από 10 - 20 mm.
 • Μηχανήματα εξαγωγής κυλίνδρων εδάφους (καροτιέρες). Τα μηχανήματα αυτά φέρουν κοπτικά σώματα με εσωτερική κοιλότητα. Κατά την εργασία εξάγεται έδαφος σε μορφή κυλίνδρου ύψους 2 - 4 cm και διαμέτρου 1 - 1,5 cm. Βάθος εργασίας 6 - 15 cm, πάχος καρφιού από 12 - 22 mm.

ΣΗΜΕΊΩΣΗ: Πριν από τους αερισμούς να προηγείται κούρεμα. Και μετά τον αερισμό πρέπει να συλλέγεται το νεκρό χόρτο thath και οι ρίζες ή καρότο (εδάφους).

Αποτελέσματα 1 - 6 από 23Show:     Items Per Page
 • s390b_new_large8 s390b_front_new_large2
  Αξιολόγηση: Δεν αξιολογήθηκε ακόμη
  664,00 €
  Επιφανειακός αεριστήρας ωθούμενος με βενζινοκινητήρα 5 Hp Briggs & Stratton
 • 93__TI7 93__L12
  Αξιολόγηση: Δεν αξιολογήθηκε ακόμη
  10080,00 €
  Αεριστήρας επαγγελματικός αυτοκινούμενος με κινητήρα 6,5 Hp Honda GX200
 • Jo-Beau-verticuteermachine-gazonverluchter-scarificateur-verticuteur-scarifier-V460large11 Jo-Beau-verticuteermachine-gazonverluchter-scarificateur-verticuteur-scarifier-V460large29
  Αξιολόγηση: Δεν αξιολογήθηκε ακόμη
  2280,00 €
  Αεριστήρας επαγγελματικός ωθούμενος με κινητήρα Honda GX200 5,5 HP.
 • maredo-put209 maredo-put209
  Αξιολόγηση: Δεν αξιολογήθηκε ακόμη
  7220,00 €
  Επαναστατικός τρίτροχος αυτοκινούμενος φορέας ο οποίος δέχεται διάφορα εξαρτήματα
 • 5.-PT-23-Recip-Aerator2 6-PT-23-Recip-Aerator5
  Αξιολόγηση: Δεν αξιολογήθηκε ακόμη
  8000,00 €
  Επαναστατικός τρίτροχος αυτοκινούμενος φορέας ο οποίος δέχεται διάφορα εξαρτήματα
 • 17937 4969
  Αξιολόγηση: Δεν αξιολογήθηκε ακόμη
  4360,00 €
  Αεριστήρας χλοοτάπητα τύπου καροτιέρας με βενζινοκινητήρα 5,5 HP B&S.
Αποτελέσματα 1 - 6 από 23Show:     Items Per Page

Κατηγορίες προϊόντων